Těstoviny se zeleninovou omáčkou na pivě
Fotogalerie:

Těstoviny se zeleninovou omáčkou na pivě

Vlasta Dědková

Olomouc
Těstoviny jsou u nás denně na jídelníčku.
Vlasta Dědková, Olomouc

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • 1 lžička podravka
  • 1 paprika žlutá
  • 4 lžíce olej
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 100 ml pivo
  • 1 stroužek česnek
  • dle chuti sůl
  • trocha parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny (penne) uvaříme podle návodu v osolené vodě.
  2. Na 2 lžících oleje orestujeme rajčata, ochutíme je podravkou a necháme dusit asi 10 minut.
  3. Na jiné pánvi orestujeme na zbylém oleji na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájený lilek a cuketu. Přilijeme pivo, přidáme prolisovaný česnek a podusíme asi 10 minut.
  4. Zeleninu smícháme s rajčaty, dochutíme solí a podáváme s vařenými těstovinami. Na závěr lehce posypeme strouhaným parmazánem.

    TIP: Cuketu můžeš nahradit kedlubnou. Namísto drahého parmazánu použij mozzarellu.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)


Zpět na článek: Těstoviny se zeleninovou omáčkou na pivě
Tisknout