Tuňák na zelenině
Fotogalerie:

Tuňák na zelenině

Lukáš Bernatík

Havířov
Na talíři rybu ozdobíme olivami a bylinkami.
Lukáš Bernatík, Havířov

Ingredience

  • 250 g tuňák
  • 1 cuketa
  • 1/2 paprika žlutá
  • několik olivy černé
  • 1/2 cibule
  • 1 rajčata
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 3 lžíce olej olivový
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky tuňáka orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Pak je přendáme do jiné nádoby. Na výpek nakrájíme cibuli, cuketu, rajče, papriku, orestujeme, přidáme trošku soli a špetku pepře a mírně podusíme
  2. Na zeleninu rozložíme plátky tuňáka, prohřejeme a na závěr zakápneme citronovou šťávou. Lze použít i jinou rybu – např. lososa.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Tisknout