Špenátový salát s okurkou
Fotogalerie:

Špenátový salát s okurkou

Blanka Jirásková

Tachov
Blíží se jaro, správný čas pro dietu, která nás zbaví nadbytečných kil získaných přes zimu. Připrav si se mnou výborný lehký salát.
Blanka Jirásková, Tachov

Ingredience

  • 400 g čerstvých list špenát
  • 300 g okurka
  • 300 g mrkev
  • 1 lžíce hořčice dijonská
  • 1 lžíce hořčice hrubozrná
  • 2 lžíce ocet balsamikový
  • 1 lžička cukr moučkový
  • 150 ml olej rostlinný
  • špetka sůl
  • 1 střední bageta
  • 1 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme si dresink. Do do mísy dáme obě hořčice, přilijeme balzamikový ocet. Směs prošleháme a přidáme moučkový cukr a sůl. Za stálého míchání metlou pomalu přiléváme rostlinný olej. Případně ještě dochutíme cukrem a solí.
  2. krok2 Okurku omyjeme a mrkev oškrábeme. Pomocí škrabky okurku i mrkev nakrájíme na dlouhé plátky. Při tvorbě plátků je nutné škrabku tlačit na zeleninu, aby vznikly stejně široké vrstvy.
  3. krok3 Bagetu nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Plátky bagety pokapeme jemně olivovým olejem a pečeme při 180 °C asi 4 minuty, dokud nezískají hezkou zlatavou barvu.
  4. Důkladně opláchnuté špenátové listy smícháme se zeleninovými plátky a dresinkem. Nahoru na salát ještě naaranžujeme upečené bagetové krutony.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Tisknout