Šmakoun na kari
Fotogalerie:

Šmakoun na kari

Jitka Bohuňková
Jitka Bohuňková
Pardubice
Chcete jíst zdravě a zároveň si pochutnat? Šmakoun na kari chuťové pohárky jistě mile překvapí.
Jitka Bohuňková, Pardubice

Ingredience

  • 2 šmakoun uzený
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 cibule
  • 2 lžíce koření karí
  • 100 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kysanou smetanu smícháme s kari a přidáme nastrouhaný sýr (trochu sýru si nechte na posypání). Šmakouny přepůlíme a nakrájíme si cibuli na kolečka. Vše promícháme a necháme přes noc uležet v ledničce.
  2. Druhý den směs s naloženým šmakounem vyndáme z ledničky a opět promícháme.
  3. Navrch každého šmakouna nasypeme zbytek sýru a dáme péct na 20 minut na 180 °C. Podáváme nejlépe s pečenými brambory. K tomutu jídlu se jako příloha skvěle hodí i rýže.
Tisknout