Cizrnová polévka s celerem
Fotogalerie:

Cizrnová polévka s celerem

Naďa Klosková

Praha
Cizrna ještě u nás není tak moc rozšířená, ale proč ji nevyzkoušet. Určitě ti zachutná.
Naďa Klosková, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 2 řapíky celer řapíkatý
  • 1 cibule
  • 1 lžička kmín
  • 1 l voda
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • 1 plechovka cizrna
  • dle chuti pepř
  • smažený na másle dle chléb toustový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu.
  2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krájená loupaná rajčata a scezenou cizrnu. Opepříme a necháme vařit ještě asi 10 minut.
  3. Mezitím na másle opečeme na proužky nakrájený toastový chléb.
  4. Nakonec polévku na talíři ozdobíme zbylou natí z řapíkatého celeru.
     
    TIP: Toasty dáváme na talíř až těsně před servírováním, aby se nerozmočily.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Tisknout