Losos s chilli omáčkou
Fotogalerie:

Losos s chilli omáčkou

Tomáš Karabec

Praha
Ryby naštěstí máme rádi všichni – především ty mořské. Dopřáváme si je co nejčastěji.
Tomáš Karabec, Praha

Ingredience

  • 300 g losos
  • sůl podle chuti
  • 2 lžíce omáčka chilli
  • 1 ks limetka
  • 1 - 2 ks chilli paprička
  • olej olivový na vymazání
  • 6 ks rajčata
  • 2 ks cibule nadrobno nakrájená
  • sůl podle chuti
  • dle chuti pepř mletý
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lososa omyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky, které napíchneme na jehly a osolíme. Chilli omáčku smícháme s limetkovou šťávou a mletými chilli papričkami a polovinu této směsi naneseme na maso.
  2. Špíz opečeme ze všech stran na olivovém oleji.
  3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k rajčatům a zalijeme nálevem připraveným ze soli, pepře, cukru a octa.
  4. Špíz podáváme s vychlazeným rajčatovým salátem a zbylým chilli dipem.
     
    TIP: Rybí špíz chuťově ještě lépe vynikne, jestliže ho připravíme grilováním na dřevěném uhlí. Servíruj s vychlazeným suchým bílým vínem.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Tisknout