Zapékané lilky
Fotogalerie:

Zapékané lilky

Lenka Zaorálková

Kladruby
Zkusíš je jednou a pak si je budeš dělat každý týden. Tak moc ti zachutnají, že si je zamiluješ.
Lenka Zaorálková, Kladruby

Ingredience

  • 2 lilek
  • špetka sůl
  • 20 ml olej na smažení
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce olej olivový
  • 400 g rajčata loupaná konzervovaná
  • 250 g sýr mozzarella
  • několik lístků bazalka
  • 50 g parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na kolečka silná asi 0,5–1 cm, rozložíme je na cedník a osolíme. Necháme vypotit alespoň 30 minut. Poté je osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
  2. V pánvi rozpálíme olej, kolečka lilků obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme rajčata, osolíme je a dusíme asi 10 minut. Mezitím troubu předehřejeme přibližně na 200 °C.
  3. Do zapékací mísy naskládáme vrstvu osmažených lilků, na ně rozprostřeme všechna rajčata, na ně naskládáme tenké plátky mozzarelly, kousky bazalky a dále pak opět vrstvu osmažených lilků. 
  4. Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše zapékáme asi 30 minut.
     
    TIP: Mozzarellu je možné také nastrouhat a vrstvu rajčat jí rovnoměrně posypat.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)


Zpět na článek: Zapékané lilky
Tisknout