Hrušky se sýrem a ořechy
Fotogalerie:

Hrušky se sýrem a ořechy

Drahomíra Králová

Jindřichův Hradec
Poněkud netradiční pochoutka, která zaručeně překvapí opravdu vynikající a osvěžující chutí.
Drahomíra Králová, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 100 g lučina
  • 100 g niva
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 hruška
  • 1 hrst ořechy vlašské
  • trochu citronová šťáva
  • máta na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nivu nastrouháme na jemném struhadle a prošleháme s lučinou. Pokud je směs příliš hustá, můžeme ji trochu rozředit mlékem. Dochutíme solí a nejlépe čerstvě namletým pepřem.
  2. Vlašské ořechy nasekáme, část vmícháme do sýrové směsi a část ponecháme.
  3. Hrušky omyjeme, podélně rozkrojíme a lžičkou opatrně odstraníme jádřince. Zespodu hrušku lehce seřízneme, aby dobře stála.
  4. Horní stranu hrušky potřeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Naplníme směsí, posypeme ořechy a ozdobíme snítkami čerstvé máty. Podáváme vychlazené.

    TIP: Lučinu můžeš nahradit sýrem typu ricotta. Jestli máš doma čerstvé bylinky, nasekej je a přidej do sýrové náplně. Výborný je např. medvědí česnek. Podávej se skleničkou vychlazeného bílého vína.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)


Zpět na článek: Hrušky se sýrem a ořechy
Zpět na článek: Hrušky se sýrem a ořechy
Tisknout