Tuňák na česneku
Fotogalerie:

Tuňák na česneku

Lucie Strakošová

Trnávka
Rybí specialitu jsme před pár lety ochutnali na dovolené v Chorvatsku. Skvělý steak z tuňáka je připravený za minutku‚ samozřejmě v létě je ještě chutnější na grilu.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 350-400 g tuňák mražený (steak)
  • 2 stroužky česnek
  • sůl podle chuti
  • 10 rajčátka cherry
  • 2 plátky máslo
  • trochu citronová šťáva
  • 2 lžíce olej
  • špetka pepř barevný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Porce tuňáka necháme rozmrazit‚ osušíme je‚ pokapeme citronovou šťávou‚ osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej‚ steaky na něm zprudka po obou stranách opečeme – ne příliš dlouho‚ aby se nevysušily.
  2. Maso vyjmeme z pánve. Do oleje dáme 2 nasekané stroužky česneku‚ rozpůlená rajčátka a krátce orestujeme. Přidáme máslo‚ lehce osolíme.
  3. Na talíři servírujeme steaky s orestovanými rajčaty. Nejlepší přílohou jsou smažené brambory nebo veka pomazaná máslem a posypaná česnekem a krátce rozpečená na grilu.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)


Zpět na článek: Tuňák na česneku
Tisknout