Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Fotogalerie:

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Radek Škorpík

Praha
Nejsem rybář, ale rybí maso mám velmi rád. Je chutné, lehce stravitelné a navíc jídla z ryb bývají velmi rychle připravená. Proto mám nějakou rybu nebo alespoň filé vždycky doma v mrazáku.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • olej olivový na pečení
  • 300 g fazolky zelené
  • 400 g rybí filé
  • 100 g žampiony
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 1 stroužek česnek
  • 1 citrón
  • mouka hladká na poprášení
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 menší cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Filé necháme zlehka rozmrznout (záleží na obsahu namrzlé vody v rybě, vodu raději vždy odstraníme, jinak zkazí chuť jídla).
  2. krok2 Rybu na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a přendáme do pekáčku, navrch nasypeme cibulku nakrájenou na kolečka. Na závěr podlijeme olejem. Pečeme při střední teplotě dozlatova.
  3. krok3 Zeleninu opláchneme a očistíme, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka.
  4. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme houby s cibulkou, poté přidáme fazolové lusky (čerstvé fazolky je možné lehce spařit v horké vodě) a orestujeme je.
  5. Směs ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s upečeným filé.

    TIP: Jestli máš raději trochu pikantnější chuť, přidej k fazolkám nadrobno nasekanou chilli papričku. Labužníkům doporučuji opečenou slaninu.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)


Zpět na článek: Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Zpět na článek: Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Zpět na článek: Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Zpět na článek: Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Tisknout