Grilovaný lilek se zeleninou
Fotogalerie:

Grilovaný lilek se zeleninou

Jiřina Stolejdová

Praha
Má velmi jemnou chuť a mně dokonale nahradí i maso.
Jiřina Stolejdová, Praha

Ingredience

  • 2 lilek
  • 2 paprika červená
  • 2 rajčata
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 6 lžic olej olivový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • několik větviček tymián čerstvý
  • olej olivový na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilky podélně rozřízneme a ostrým nožem nařežeme mřížku do dužiny tak, abychom nepoškodili slupku.
  2. Nařezanou plochu posolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem a několika odrhnutými snítkami tymiánu. Touto směsí hojně potřeme naříznuté lilky a zabalíme jednotlivé půlky do alobalu.
  4. Na rozpáleném grilu opékáme lilky naříznutou stranou dolů asi 10 minut, poté je rozbalíme a pomalu dogrilujeme z obou stran, dokud nejsou lilky krásně měkké.
  5. Podáváme s další grilovanou zeleninou, jako jsou pa-priky a rajčata.
     
    TIP: Stejně dobrou zeleninou na grilování jsou cukety. Protože z grilované zeleniny nezůstává žádná šťáva, nahradíme ji ochucenými másly nebo omáčkami.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)


Zpět na článek: Grilovaný lilek se zeleninou
Zpět na článek: Grilovaný lilek se zeleninou
Tisknout