Zapékané cukety s lilkem
Fotogalerie:

Zapékané cukety s lilkem

Zdeňka Stružná

Třebíč
Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle je ten nejnovější.
Zdeňka Stružná, Třebíč

Ingredience

  • 1 lilek
  • 2 cuketa
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce olej olivový
  • 3-4 rajčata
  • 2 snítky bazalka
  • 3 vejce
  • 2 balení sýr mozzarella
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek a cukety omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Zeleninu nasolíme a necháme vypotit asi 1 hodinu. Puštěnou vodu otřeme kuchyňskou papírovou utěrkou, plátky opepříme a skládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. První řadu tvoří plátky cukety, další řadu plátky lilku a tak pokračujeme, dokud nezaplníme dno pekáčku. Jako další vrstvu poskládáme na plátky nakrájená rajčata.
  2. Posypeme bazalkou, solí, případně pepřem a opakujeme opět řadu cuket a lilků, zakončíme vrstvou rajčat. Vejce rozšleháme, zalijeme zeleninu a nakonec na ni poklademe na plátky nakrájenou mozzarellu.
  3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 ° C a pečeme asi 45 minut. Při podávání ozdobíme čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Kup si raději menší lilky. Jsou lepší na chuť, protože nejsou tak hořké.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Tisknout