Chléb z bezlepkové směsi
Fotogalerie:

Chléb z bezlepkové směsi

Dobromila Hermanová

Opava
Můžeš ho připravit také v domácí pekárně.
Dobromila Hermanová, Opava

Ingredience

  • 200 g mouka bezlepková
  • 100 g mouka pohanková
  • 100 g mouka rýžová
  • 2 lžičky sůl
  • špetka kmín
  • 1 lžička ocet
  • 1 vejce
  • 3 lžičky olej
  • 2 lžičky cukr krupice
  • 2 lžíce guma guarová
  • 1 lžíce mléko sušené
  • 2 lžíce semínka slunečnicová
  • 1 lžíce semínka sezamová
  • 1/2 sáčku droždí instantní
  • 400-450 ml voda vlažná

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Prosejeme mouku a přidáme k ní všechny ostatní ingredience. Elektrickým šlehačem důkladně promícháme.
  2. Necháme 20 minut odpočinout. Pak lehce promícháme rukou či vařečkou a přeneseme do lehce vymazané chlebíčkové formy.
  3. Utěrkou přikryté těsto necháme na teplém místě ještě hodinu kynout. Pečeme asi 1 hodinu při 200 °C.

    TIP: Existuje též bezlepková směs na slunečnicový chléb.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Tisknout