Květákový nákyp
Fotogalerie:

Květákový nákyp

Pavla Lepšíková

Volyně
Tradiční zelenina v netradiční úpravě.
Pavla Lepšíková, Volyně

Ingredience

  • 400 g květák
  • 4 vejce
  • 60 g máslo
  • 100 g sýr eidam
  • 50 g strouhanka
  • špetka sůl
  • 1 lžička máslo
  • 1 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Květák vložíme do vařící osolené vody‚ uvaříme doměkka‚ vyjmeme a jemně nakrájíme. Změklé máslo utřeme s troškou soli‚ vmícháme žloutky‚ květák‚ nastrouhaný sýr‚ prosátou strouhanku a nakonec tuhý sníh ze dvou bílků.
  2. Směs vložíme do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy nebo pekáčku a v mírně vyhřáté troubě pomalu zapečeme.
  3. Zapečený květák podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Tisknout