Na talíři vypadá ohromně. A navíc je opravdu velmi dobrá.
Marcela Chylová, Karviná
Ingredience
- 1 kapusta
- 100 g rýže
- 400 g maso vepřové mleté
- 1 cibule
- 1/2 mrkev
- špetka majoránka
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
90 Kč
Postup přípravy
-
Listy kapusty otrháme a spaříme. Rýži uvaříme podle zvyku. Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu uvařenou rýži, strouhanou mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. Směs dobře promísíme.
-
Osolíme a okořeníme špetkou majoránky a pepře. Bábovkovou formu vyložíme kapustovými listy tak, aby se překrývaly a nebyla v nich žádná mezera.
-
Formu naplníme masem a zakryjeme kapustovými listy. Přikryjeme ji alobalem. Pečeme 40 minut. Bábovku podáváme s brambory.