Kapustová bábovka
Fotogalerie:

Kapustová bábovka

Marcela Chylová

Karviná
Na talíři vypadá ohromně. A navíc je opravdu velmi dobrá.
Marcela Chylová, Karviná

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 100 g rýže
  • 400 g maso vepřové mleté
  • 1 cibule
  • 1/2 mrkev
  • špetka majoránka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Listy kapusty otrháme a spa­říme. Rýži uvaříme podle zvyku. Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu uvařenou rýži, strouhanou mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. Směs dobře promísíme.
  2. Osolíme a okořeníme špetkou majoránky a pepře. Bábovkovou formu vyložíme kapustovými listy tak, aby se překrývaly a nebyla v nich žádná mezera.
  3. Formu naplníme masem a zakryjeme kapustovými listy. Přikryjeme ji alobalem. Pečeme 40 minut. Bábovku podáváme s brambory.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)


Zpět na článek: Kapustová bábovka
Tisknout