Kuře na mladé mrkvičce
Fotogalerie:

Kuře na mladé mrkvičce

Martina Blažková

Sedlčany
Jestli už jsi kuřete přejedená, vyměň je za králíka. Připravíš rodině dietní jídlo s vynikající chutí.
Martina Blažková, Sedlčany

Ingredience

  • 1 kuře
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1/2 lžičky kmín
  • 50 g máslo
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 2 svazky mrkev
  • 2 bobkový list
  • 250 ml vývar drůbeží
  • 2 lžíce pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme, naporcujeme, osolíme ze všech stran, opepříme, okmínujeme a vložíme do většího pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
  2. Mladé cibulky i mrkev očistíme a rovnoměrně rozložíme kolem masa, přidáme bobkový list, přelijeme drůbežím vývarem, znovu vložíme do trouby a dopékáme ještě asi 1 hodinu za občasného podlévání šťávou z pečení.
  3. Podáváme s bramborem, obložené mrkví a cibulkou. Zdobíme pažitkou.
     
    TIP: Místo mrkve můžeme použít baby karotku.
    Chuť se zvýrazní přidáním nového koření.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Tisknout