Rybičky se salátem
Fotogalerie:

Rybičky se salátem

Jana Honzíková

Olomouc
Připrav vtipné pohoštění pro své přátele.
Jana Honzíková, Olomouc

Ingredience

  • Rybičky:
  • 1 těsto listové
  • mouka hladká na vyválení těsta
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 2 lžíce semínka sezamová
  • Salát:
  • sůl a pepř podle chuti
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 3 lžíce majonéza
  • 100 g rybí filé
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nové koření
  • 4 pepř celý
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 2 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu a vykrájíme rybičky. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vejce rozšleháme se solí a každou rybičku potřeme a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
  2. Filé povaříme ve vodě s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí asi 8 minut. Celer a cibuli nastrouháme najemno. Přidáme nakrájené filé, přelijeme nálevem z octa, pepře, soli a citronové šťávy.
  3. Nakonec dobře promícháme s majonézou a dáme vychladit. Podáváme s rybičkami z listového těsta.

    TIP: Namísto sezamového semínka můžeš použít drcený kmín, tvrdý sýr či papriku.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Tisknout