Kuskus se sójovým masem
Fotogalerie:

Kuskus se sójovým masem

Kateřina Slánská

Dolní Podluží
Jídlo‚ které připravuji‚ když nestíhám.
Kateřina Slánská, Dolní Podluží

Ingredience

  • 50 g maso sojové
  • 1 kostka bujón
  • dle potřeby voda
  • 80 g kuskus
  • 2 cibule
  • 200 g rajčata
  • dle potřeby olej na smažení
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžička podravka
  • dle chuti omáčka sojová
  • dle chuti česnek sušený
  • špetka bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové maso s kostkou bujonu dáme do misky a zalijeme vroucí vodou. Zakryjeme a necháme asi 15 minut odstát. Do další misky dáme kuskus s trochou podravky‚ opět zalijeme vroucí vodou a necháme taktéž 15 minut bobtnat.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké proužky. Rajčata pokrájíme na větší kostky.
  3. Z masa slijeme vodu a zakapeme je sójovou omáčkou. Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku a pak k ní přidáme i maso. Chvíli opékáme‚ vsypeme kuskus a po malé chvíli rajčata.
  4. Posypeme bazalkou, trochou česneku a přilijeme kečup. Vše prohřejeme. Podáváme ozdobené zeleninou.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)


Zpět na článek: Kuskus se sójovým masem
Tisknout