Jednoduchá a zdravá svačinka k odpolední kávičce.
Hana Slatinská, Třebíč
Ingredience
- Těsto:
- 6 bílek
- špetka sůl
- 120 g cukr krupice
- 2 lžičky olej
- 60 g ořechy vlašské strouhané
- 60 g směs bezlepková Unimex
- 1 lžička pomerančová kůra
- Ostatní:
- 150–200 g marmeláda pomerančová
- z 1/2 plodu šťáva pomerančová
- 1 lžíce voda
- 150 g cukr moučkový
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Bílky ušleháme se špetkou soli, po částech přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme olej.
-
Ořechy smícháme s bezlepkovou směsí a pomerančovou kůrou a po troškách opatrně vmícháme do sněhu.
-
Hmotu rozetřeme na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení a při 180 °C pečeme po dobu asi 8 minut.
-
Upečený plát přetáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme džemem, svineme roládu, zatočíme ji do alobalu a uložíme asi na dvě hodiny do chladu.
-
Z pomerančové šťávy, horké vody a cukru umícháme řidší polevu, roládu jí potřeme a na závěr posypeme povrch strouhanými ořechy.