Bezlepková bílková roláda
Fotogalerie:

Bezlepková bílková roláda

Hana Slatinská

Třebíč
Jednoduchá a zdravá svačinka k odpolední kávičce.
Hana Slatinská, Třebíč

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 bílek
  • špetka sůl
  • 120 g cukr krupice
  • 2 lžičky olej
  • 60 g ořechy vlašské strouhané
  • 60 g směs bezlepková Unimex
  • 1 lžička pomerančová kůra
  • Ostatní:
  • 150–200 g marmeláda pomerančová
  • z 1/2 plodu šťáva pomerančová
  • 1 lžíce voda
  • 150 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli, po částech přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme olej.
  2. Ořechy smícháme s bezlepkovou směsí a pomerančovou kůrou a po troškách opatrně vmícháme do sněhu.
  3. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení a při 180 °C pečeme po dobu asi 8 minut.
  4. Upečený plát přetáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlý plát potřeme džemem, svineme roládu, zatočíme ji do alobalu a uložíme asi na dvě hodiny do chladu.
  5. Z pomerančové šťávy, horké vody a cukru umícháme řidší polevu, roládu jí potřeme a na závěr posypeme povrch strouhanými ořechy.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Tisknout