Spoustu vitaminů, vlákniny a dalších látek ti dodá tato pochoutka.
Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Ingredience
- Karbanátky:
- 200 g vločky ovesné
- 1 kedlubna
- 1/4 hlávky zelí hlávkové
- 2 cibule
- 3 vejce
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle chuti česnek
- dle chuti majoránka
- dle chuti kmín drcený
- Těstovinový salát:
- dle chuti kukuřice sterilizovaná
- dle chuti hrášek sterilizovaný
- dle chuti paprika zelená
- 100 ml omáčka tatarská
- dle chuti sůl
- dle chuti kari
- dle chuti pepř
- 500 g těstoviny
- 2 mrkev
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Vločky nasypeme do mísy, zalijeme vodou a 2 hodiny necháme odležet. Kedlubnu a zelí nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno. Přidáme vejce a koření. Vše smícháme.Na oleji smažíme placičky z obou stran.
-
Uvařená kolínka smícháme s nastrouhanou mrkví a sterilovanou směsí kukuřice, hrášku a papriky. Přidáme tatarskou omáčku a trochu soli, karí a pepře. Vše dobře promícháme a necháme vychladit. Hotové jídlo ještě dozdobíme nasekanou řeřichou.