Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem
Fotogalerie:

Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Hana Kupková

Ostrava-Poruba
Spoustu vitaminů, vlákniny a dalších látek ti dodá tato pochoutka.
Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Ingredience

  • Karbanátky:
  • 200 g vločky ovesné
  • 1 kedlubna
  • 1/4 hlávky zelí hlávkové
  • 2 cibule
  • 3 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti česnek
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti kmín drcený
  • Těstovinový salát:
  • dle chuti kukuřice sterilizovaná
  • dle chuti hrášek sterilizovaný
  • dle chuti paprika zelená
  • 100 ml omáčka tatarská
  • dle chuti sůl
  • dle chuti kari
  • dle chuti pepř
  • 500 g těstoviny
  • 2 mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky nasypeme do mísy, zalijeme vodou a 2 hodiny necháme odležet. Kedlubnu a zelí nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno. Přidáme vejce a koření. Vše smícháme.Na oleji smažíme placičky z obou stran.
  2. Uvařená kolínka smícháme s nastrouhanou mrkví a sterilovanou směsí kukuřice, hrášku a papriky. Přidáme tatarskou omáčku a trochu soli, karí a pepře. Vše dobře promícháme a necháme vychladit. Hotové jídlo ještě dozdobíme nasekanou řeřichou.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Tisknout