Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí
Fotogalerie:

Zeleninový salát s cizrnou a pšenicí

Katka Miláčková

Praha
Jídlo plné vitaminů, na které se těší celá rodina. Připravuji ho rodičům po dlouhém dni v práci.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • Salát
  • 200 g cizrna
  • 200 g pšenice
  • 1 zelí čínské
  • 250 g rajčátka cherry
  • 200 g brokolice
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika zelená
  • 4 lžíce olej olivový
  • špetka sůl bylinková
  • Zálivka
  • 4 lžíce ocet
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • 100 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Přes noc namočíme do studené vody cizrnu a pšenici (každou zvlášť). Druhý den slijeme a dáme do hrnce s čerstvou vodou.
  2. Pšenici a cizrnu uvaříme doměkka a ke konci vaření přidáme ještě asi na 5 minut kousky brokolice.
  3. Papriky a zelí nakrájíme na proužky, přidáme ostatní suroviny na salát.
  4. Ze zbytku surovin připravíme zálivku. Zalijeme jí salát a důkladně vše promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Tisknout