Polévka ze zelených fazolek
Fotogalerie:

Polévka ze zelených fazolek

Luděk Moravec

Praha
Když přijdu domů unavený po dlouhém dni v práci, vydatná polévka je to, co mě určitě postaví na nohy.
Luděk Moravec, Praha

Ingredience

  • 200 g fazolky zelené
  • 150 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • trocha olej
  • 1 l voda
  • 100 g zelí kysané
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kousky, které v hrnci s rozpáleným olejem necháme zesklovatět.
  2. krok2 Potom do hrnce k cibuli přidáme nakrájenou anglickou slaninu a také ji dozlatova osmažíme. Poté ji zaprášíme hladkou moukou a vše promícháme. Zalijeme vlažnou vodou.
  3. krok3 Do polévky nasypeme zelené fazolky (sterilované fazolky používáme samozřejmě bez nálevu) a kyselé zelí, vše důkladně promícháme a vaříme tak dlouho, dokud nejsou všechny suroviny dostatečně měkké.
  4. Hotovou polévku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do ní i jeden stroužek propasírovaného česneku.
  5. Po dochucení můžeme nechat ještě pár minut povařit nebo spíš jen probublat, aby se chutě všech ingrediencí dostatečně propojily.

    TIP: Pokud budeš používat již nakládané fazolky, vaření polévky se zkrátí na polovinu. Čerstvé fazolky musíš zbavit stonkové části a překrojit na půlky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)


Zpět na článek: Polévka ze zelených fazolek
Zpět na článek: Polévka ze zelených fazolek
Zpět na článek: Polévka ze zelených fazolek
Zpět na článek: Polévka ze zelených fazolek
Tisknout