Hráškový krém
Fotogalerie:

Hráškový krém

Květa Fialová

Klatovy
V létě nahradím sterilovaný hrášek čerstvým. Polévka získá výraznější barvu.
Květa Fialová, Klatovy

Ingredience

  • 40 g máslo
  • 1 žloutek
  • 80 g mouka hladká
  • 1 l vývar zeleninový
  • 160 g hrášek sterilizovaný
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka koření polévkové

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku a za prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem. Vaříme 30 minut, přičemž po 15 minutách varu přisypeme prolisovaný nebo umletý hrášek.
  2. Těsně před koncem přilijeme většinu mléka a opepříme. Polévku procedíme, dochutíme polévkovým kořením a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve zbylém mléce, případně máslem.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Tisknout