Slepičí vývar s celozrnnými nudlemi
Fotogalerie:

Slepičí vývar s celozrnnými nudlemi

Jana Jílková

Zlín
Vaříváme ho vždy, když někdo stůně. Pro rekonvalescenty je super.
Jana Jílková, Zlín

Ingredience

  • 1 slepice
  • 2 l voda
  • 1 mrkev
  • 500 g zelenina polévková
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1/2 pórek
  • 1/2 balení nudle celozrnné

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mraženou slepici necháme rozmrazit, omyjeme ji a vložíme do hrnce.
  2. Zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a pepř a vaříme 2–3 hodiny.
  3. Půl hodiny před koncem vaření přidáme nastrouhanou zeleninu a 1 mrkev.
  4. Hotový slepičí vývar scedíme, maso obereme a vložíme zpět do polévky.
  5. Zvlášť uvaříme těstoviny. a přidáme je do polévky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)


Zpět na článek: Slepičí vývar s celozrnnými nudlemi
Tisknout