Kuskus s vínem, jablky a hruškami
Fotogalerie:

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ovocná varianta.
Alžběta Zahorská, Milevsko

Ingredience

  • 100 g kuskus
  • 150 ml voda
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 hrozen víno hroznové
  • 2 hruška
  • 2 jablka
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 2 lžíce med
  • 2 lžíce voda
  • hrst rozinky
  • 2 lžíce pistácie

Doba přípravy

15 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem.
  2. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také pokrájíme. Citronovou štávu rozmícháme s medem a dvěma lžícemi vody.
  3. Takto připravenou zálivkou zalijeme ovoce, přidáme ke kuskusu a posypeme rozinkami a posekanými pistáciemi. Vše promícháme a můžeme podávat.
     
    TIP: Takto připravený ovocný salát z kuskusu je dobrý jak ve studené, tak v teplé formě. Ozvláštnit ho můžeme například přidáním různých druhů ořechů nebo slunečnicových semen.
Tisknout