Pikantní čočka s rýží
Fotogalerie:

Pikantní čočka s rýží

Zajímavá kombinace, již ocení tvé chuťové buňky.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 300 g čočka
  • 200 g rýže
  • svazek cibulka jarní
  • dle potřeby olej olivový
  • 150 g okurky sterilované
  • 3 lžíce kečup
  • dle chuti cukr krupice
  • dle chuti kari
  • dle chuti vegeta
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 4 klobásy paprikové

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku přebereme‚ propláchneme ji a pak nasypeme do hrnce se studenou vodou. Pomalu ji uvaříme doměkka a potom scedíme.
  2. Rýži propláchneme‚ uvaříme v osolené vodě a rovněž scedíme.
  3. Cibulku nasekáme nadrobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené okurky‚ kečup‚ cukr‚ karí koření a opět krátce opečeme. Do tohoto základu nasypeme čočku i rýži‚ promícháme a dochutíme vegetou‚ solí a pepřem.
  4. Čočku s rýží můžeme podávát jako samostatné teplé nebo studené jídlo. Skvěle chutná také s opečenou klobásou.

Zpět na článek: Pikantní čočka s rýží
Tisknout