Štrúdl pro diabetiky
Fotogalerie:

Štrúdl pro diabetiky

Inge Dotzauerová

Cheb
Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept.
Inge Dotzauerová, Cheb

Ingredience

  • První těsto
  • 300 g mouka polohrubá
  • 30 g droždí
  • 2 vejce
  • 2 lžíce ocet
  • 1 lžička cukr pískový
  • trocha mléko
  • špetka sůl
  • Druhé těsto
  • 300 g mouka polohrubá
  • 200 g hera
  • Náplň
  • 500 g jablka
  • dle chuti sladidlo
  • dle chuti skořice
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V teplém mléce s cukrem a špetkou soli necháme vykynout kvásek. Smícháme se zbytkem surovin a vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň 30 minut kynout.
  2. Z polohrubé mouky a hery vyrobíme druhé těsto – mělo by mít konzistenci drobenky. Poté, co první těsto vykyne, obě těsta spojíme a rozdělíme na tři díly.
  3. Z jednotlivých dílů vyválíme na pomoučeném vále placky. Ty potom posypeme nastrouhanými jablky, umělým sladidlem a skořicí, stočíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut při 170 °C.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)


Zpět na článek: Štrúdl pro diabetiky
Tisknout