Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept.
Inge Dotzauerová, Cheb
Ingredience
- První těsto
- 300 g mouka polohrubá
- 30 g droždí
- 2 vejce
- 2 lžíce ocet
- 1 lžička cukr pískový
- trocha mléko
- špetka sůl
- Druhé těsto
- 300 g mouka polohrubá
- 200 g hera
- Náplň
- 500 g jablka
- dle chuti sladidlo
- dle chuti skořice
- na potření vejce
Doba přípravy
Počet porcí
24
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
V teplém mléce s cukrem a špetkou soli necháme vykynout kvásek. Smícháme se zbytkem surovin a vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň 30 minut kynout.
-
Z polohrubé mouky a hery vyrobíme druhé těsto – mělo by mít konzistenci drobenky. Poté, co první těsto vykyne, obě těsta spojíme a rozdělíme na tři díly.
-
Z jednotlivých dílů vyválíme na pomoučeném vále placky. Ty potom posypeme nastrouhanými jablky, umělým sladidlem a skořicí, stočíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut při 170 °C.