Pikantní lilek
Fotogalerie:

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských knih, ale podle fantazie, to mě baví nejvíc.
Kateřina Horčicová, Praha

Ingredience

  • 1 lilek
  • 300 g maso hovězí mleté
  • 2 lžíce strouhanka
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 6 lžic mouka hladká
  • 200 g lučina
  • 100 g sýr eidam
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 paprička chilli
  • 100 g ořechy vlašské
  • 4 lžíce olej olivový

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilek opláchneme, nemusíme loupat. Nakrájíme ho na zhruba 1 cm tenké plátky. Mleté maso smícháme se strouhankou, vejcem, česnekem a ochutíme solí a pepřem. Směs důkladně promícháme a z masa vytvoříme menší placičky, které obalíme v hladké mouce.
  2. krok2 Sýrovou směs připravíme z lučiny, kterou smícháme s nastrouhaným sýrem. Ochutíme sladkou paprikou, nasekanou chilli papričkou, solí a pepřem. Nakrájené lilky vložíme do pekáčku a podlijeme je olivovým olejem. Na každý plátek lilku nandáme masovou placičku a lžíci sýrové směsi.

  3. krok3 Nahoře ozdobíme půl­kami vlašských ořechů. Lilky pomalu pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud sýrová směs nezezlátne. Chutnají skvěle samotné nebo s čerstvým chlebem.

Zpět na článek: Pikantní lilek
Zpět na článek: Pikantní lilek
Zpět na článek: Pikantní lilek
Zpět na článek: Pikantní lilek
Tisknout