Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy
Ingredience
- 500 g mouka hrubá
- 500 ml mléko
- 21 g droždí
- 2 vejce
- špetka sůl
- 500 g zelí hlávkové
- dle potřeby olej
Doba přípravy
60 minut
Počet porcí
6
Orientační cena
30 Kč
Postup přípravy
-
Ze všech surovin kromě zelí zaděláme hladké těsto, které necháme v teple asi půl hodiny vykynout.
-
Mezitím nakrájíme opláchnuté zelí na nudličky. Plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem nebo olejem, těsto smícháme se zelím, rozetřeme na plech a necháme ještě deset minut kynout.
-
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě maximálně 180 °C. Povrch průběžně potíráme olejem, dokud zelí nezčervená.