Králičí filety na zelenině
Fotogalerie:

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí můžeme běžně koupit.
Jitka Smolková, Brno

Ingredience

  • 450 g králičí filety
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 pórek
  • 1 cibulka jarní
  • 2 paprika zelená
  • 1/4 celer
  • 1 kedlubna
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 100 ml voda
  • 2 lžičky solamyl
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • kousek zázvor
  • svazek pažitka
  • na ozdobu rajčata
  • na ozdobu libeček

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Filety nakrájíme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Pórek a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky, celer a kedlubnu na proužky.
  2. Zeleninu přidáme k masu osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během dušení přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali solamyl.
  3. Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný kousek zázvoru a přidáme lžíci sójové omáčky. Hotový pokrm posypeme čerstvou pažitkou. Podáváme s rýží, zdobíme kousky rajčete a libečkem.
     
    TIP: Pokud právě nemáš k dispozici králíka, klidně zkus variantu z kuřecího masa.
Tisknout