Feta
Fotogalerie:

Feta

Hana Mrhová

Trutnov
Ochuť si tuto dobrotu pořádně, chilli prý pomáhá hubnout.
Hana Mrhová, Trutnov

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 česnek
  • 2 rajčata
  • špetka paprika sladká mletá
  • 1 chilli paprička červená
  • dle chuti koření na gyros
  • 6 plátků máslo
  • 1 lžíce olej olivový
  • 200 g sýr balkánský

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kus pevného alobalu. Postupně na sebe rovnáme na kolečka pokrájenou cibuli, plátky česneku a kolečka rajčat.
  2. Zeleninu posypeme špetkou sladké papriky, chilli a gyrosu. Nahoru rozložíme tenké plátky másla‚ zakápneme olivovým olejem a přidáme plátky balkánu. Ještě jednou celý postup zopakujeme‚ ale už jen od cibule po olivový olej.
  3. Směs pečeme v předehřáté troubě 25–30 minut při 180 °C. Chutná skvěle s čerstvou houskou.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)


Zpět na článek: Feta
Tisknout