Ovesné karbanátky
Fotogalerie:

Ovesné karbanátky

Blažena Bolková

Horní Tošanovice
Dávám do nich droždí, jsou plné vitaminů!
Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Ingredience

  • 200 g vločky ovesné
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouka celozrnná
  • špetka kmín drcený
  • špetka majoránka
  • dle chuti koření na mleté maso
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 50 g droždí
  • 1 cibule
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky namočíme na 20 minut do vody, pak je scedíme (vymačkáme) přes síto a vodu vylijeme. Přidáme vejce, mouku, koření, droždí a strouhanou cibuli, vše dobře promícháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a lžící nabíráme vločkovou směs. Smažíme po obou stranách dozlatova.
  3. Opečené karbanátky položíme na ubrousek a odsajeme přebytečnou mastnotu. Podáváme se zelím. Jsou výborné i studené.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Tisknout