Severská ryba
Fotogalerie:

Severská ryba

Je to jídlo jednoduché, rychlé i zdravé.
Hana Doležalová, Třebíč

Ingredience

  • 500 g ryba
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce koření na ryby
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • trocha olej
  • 1 vejce
  • dle potřeby strouhanka
  • dle potřeby máslo

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Libovolnou rybu naporcujeme. Jednotlivé porce pomažeme česnekem, posypeme kořením a zakápneme citronovou šťávou. Necháme minimálně půl dne odležet.
  2. Potom je naskládáme na plech vymazaný olejem. Každou porci potřeme rozšlehaným vejcem a vydatně posypeme strouhankou. Nahoru ještě naskládáme kousky másla (nebo Ramy). 
  3. Rybu pečeme v troubě zhruba 20 minut, nejlépe při 200 °C. Porce by měly mít pěkně křupavou krustičku. Jako příloha se hodí pečivo, brambory či zelenina.

Zpět na článek: Severská ryba
Tisknout