Zapečené lilky
Fotogalerie:

Zapečené lilky

Julie Černá

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail

Ingredience

  • 2 lilek
  • špetka sůl
  • 1 palička česnek
  • 5 rajčata
  • 1 lžíce majonéza
  • 150 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme hodinu odpočívat. Poté je umyjeme a osušíme.
  2. Jednotlivé plátky lilku klademe na plech vyložený pečicím papírem. Na každý plátek dáme jeden rozetřený stroužek česneku, pak pokračujeme vrstvou rajčat, také nakrájených na plátky.
  3. Nastrouháme tvrdý sýr, přidáme majonézu, promícháme a navrstvíme na rajčata.
    Lilky zapékáme v předehřáté troubě při 200 °C, dokud nezezlátnou.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Tisknout