Květák na paprice
Fotogalerie:

Květák na paprice

Marie Satrapová

Rychnov nad Kněžnou
Netradiční úprava květáku ti zachutná.
Marie Satrapová, Rychnov nad Kněžnou

Ingredience

  • 50 g máslo
  • 1 cibule
  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 kostka masox
  • 1 květák
  • špetka sůl
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 250 ml mléko
  • 220 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Přípravíme vývar z 1 kostky masoxu. Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme papriku a jemně orestujeme. Zalijeme vývarem a vložíme syrový květák rozebraný na větší kusy. Osolíme a dusíme doměkka.
  2. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a nakonec přidáme smetanu. Dle chuti okořeníme. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky nebo s bramborami.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Tisknout