Neboj se vyzkoušet můj recept, je to opravdu vynikající jídlo, které navíc velmi zvláštně voní!
Petra Poláková, Liberec
Ingredience
- 8 paprika zelená
- 3 lžíce olej olivový
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- kousek zázvor
- 200 g čočka červená
- 200 g rajčata loupaná konzervovaná
- 500 ml vývar zeleninový
- špetka chilli
- 1/2 lžičky kari
- špetka sůl
- 3 proužky na ozdobu paprika
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Omyté papriky překrojíme, zbavíme semen a dáme na plech vymazaný 1 lžící oleje grilovat asi na 25 minut.
-
Zatím nadrobno pokrájíme cibuli, na plátky nakrájíme česnek a nastrouháme zázvorový kořen. Cibuli, česnek i zázvor zpěníme na zbylém oleji, přidáme čočku, rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
-
Ke konci vaření přidáme na nudličky nakrájené grilované papriky a dochutíme kořením a solí. Čočku podáváme jako samostatný chod nebo s opečenými toasty, bagetou či celozrnným pečivem.TIP: Místo méně obvyklé červené čočky můžeš použít také běžnou hnědou čočku.
Toto jídlo se dá docela dobře jíst i studené.