Čočka s paprikou
Fotogalerie:

Čočka s paprikou

Petra Poláková

Liberec
Neboj se vyzkoušet můj recept, je to opravdu vynikající jídlo, které navíc velmi zvláštně voní!
Petra Poláková, Liberec

Ingredience

  • 8 paprika zelená
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • kousek zázvor
  • 200 g čočka červená
  • 200 g rajčata loupaná konzervovaná
  • 500 ml vývar zeleninový
  • špetka chilli
  • 1/2 lžičky kari
  • špetka sůl
  • 3 proužky na ozdobu paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté papriky překrojíme, zbavíme semen a dáme na plech vymazaný 1 lžící oleje grilovat asi na 25 minut.
  2. Zatím nadrobno pokrájíme cibuli, na plátky nakrájíme česnek a nastrouháme zázvorový kořen. Cibuli, česnek i zázvor zpěníme na zbylém oleji, přidáme čočku, rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Směs vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
  3. Ke konci vaření přidáme na nudličky nakrájené grilované papriky a dochutíme kořením a solí. Čočku podáváme jako samostatný chod nebo s opečenými toasty, bagetou či celozrnným pečivem.
     
    TIP: Místo méně obvyklé červené čočky můžeš použít také běžnou hnědou čočku.
    Toto jídlo se dá docela dobře jíst i studené.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout