Brynzové halušky
Fotogalerie:

Brynzové halušky

Lenka Weissová

Sušice
Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice

Ingredience

  • 750 g brambory
  • trocha sůl
  • 250 g mouka hladká
  • 250 g brynza
  • 150 g slanina anglická
  • 3 lžíce olej
  • trocha smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky do vroucí osolené vody.
  2. Vaříme 5 minut, až halušky vyplavou. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Promícháme halušky s brynzou a na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou slaninou. Brynzu lze vylepšit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout