Kedlubnová polévka
Fotogalerie:

Kedlubnová polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je rychlá a hustá i bez jíšky. Dobrou chuť!
Alena Černínová, Ostrava-Poruba

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1 velká brambory
  • špetka kmín drcený
  • 4 kuličky pepř celý
  • 2 l voda
  • 1 kostka masox
  • podle chuti vegeta
  • 1 rajčata
  • 2 lžíce krupička dětská

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme nastrouhanou mrkev, k ní přidáme nastrouhanou kedlubnu a na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme kmínem, přidáme pepř a zalijeme vroucí vodou. Vhodíme masox a nakrájené rajče.
  2. Vaříme do změknutí. Před dovařením vlijeme dětskou krupičku namočenou v hrnku studené vody. Povaříme a dochutíme. Pokud chceme, můžeme posypat pažitkou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout