Lyonský salátek
Fotogalerie:

Lyonský salátek

Jiřina Kutláková

Šumperk
Každé jaro se těším na čerstvý zelený salát, který si sami pěstujeme ve skleníku.
Jiřina Kutláková, Šumperk

Ingredience

  • Salát
  • 2 salát ledový
  • 2 svazky cibulka jarní
  • 1 svazek ředkvičky
  • 4 plátky chléb toustový
  • 1 lžíce máslo
  • 150 g slanina anglická
  • 4 vejce vařená
  • Zálivka
  • špetka pepř
  • 2 lžíce ocet
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžíce voda
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Salát opereme a nakrájíme na tenké proužky nebo natrháme na kousky. Mladé cibulky i s natí nakrájíme na tenká kolečka, ředkvičky na plátky a přidáme k salátu. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme ze všech stran na másle. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky a zprudka osmahneme.
  2. Ve skleničce smícháme ocet s hořčicí, vodou, olejem a dochutíme solí a pepřem. Zálivku nalijeme na salát, promícháme a posypeme připraveným toastovým chlebem a slaninou. Nakonec zdobíme každou porci dílky vařeného vejce.
     
    TIP: Jinou variantou přípravy je, pokud obyčejnou slaninu (nejlépe domácí) pokrájíme nadrobno (nesmažíme) a vmícháme rovnou do salátu.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout