Kuřecí maso na kedlubnách
Fotogalerie:

Kuřecí maso na kedlubnách

Eliška Jelínková

Litomyšl
Mám ráda, je-li jídlo pestré nejen chutěmi, ale když na talíři láká také svojí barevností.
Eliška Jelínková, Litomyšl

Ingredience

  • 3 kedlubna
  • 5 brambory
  • 2 mrkev
  • 1 pórek
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 kelímek sýr Almete bylinkový
  • 4 lžíce olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu petržel nať
  • 500 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny, brambory a mrkev oškrábeme, omyjeme a na­krájíme na kostičky. Pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Maso pokrájíme na nudličky, opepříme ho a osolíme.
  2. V 500 ml vroucí vody rozpustíme kostku zeleninového bujonu. Ve větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a opražíme masové nudličky ze všech stran. Maso vyjmeme a necháme přikryté, aby nevychladlo.
  3. Do pánve přidáme zbylý olej a orestujeme zeleninu, kterou zalijeme připraveným bujonem. Dusíme asi 10 minut, pak přidáme sýr Almete a mícháme, dokud se nerozpustí.
  4. Nakonec přidáme k zelenině maso, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
     
    TIP: Místo kuřecího masa můžeme použít také vepřové či hovězí. Omáčku lze zahustit más­lovou jíškou. Místo sýra zkus maso zalít smetanou.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Tisknout