Pizza s kedlubnou
Fotogalerie:

Pizza s kedlubnou

Katka Miláčková

Praha
Italská klasika nám chutná i s jarní zeleninou.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 1 balení těsto listové
  • 1 kedlubna
  • trocha koření provensálské
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl bylinková
  • na potření olej
  • na potření kečup
  • 100–200 g salám suchý
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme na plát, který přendáme na plech vyložený pečicím papírem a propícháme vidličkou. Kedlubnu oloupeme a nahrubo nastrouháme, přisypeme provensálské koření a dobře promícháme s česnekem utřeným s bylinkovou solí.
  2. Těsto mírně potřeme olejem, kečupem, poklademe plátky salámu, kedlubnovou směsí
    a pečeme při 200 °C zhruba 40 minut. Před dopečením posypeme sýrem.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Tisknout