Krůtí paela
Fotogalerie:

Krůtí paela

Jitka Horáková

Pardubice
Mám ráda jídla, která jsou svěží nejen svojí chutí, ale i barvou. Paela je lákavá volba.
Jitka Horáková, Pardubice

Ingredience

  • 800 g krůtí řízky stehenní
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička kari
  • 1 hrnek rýže
  • 1 hrnek vývar kuřecí
  • 4 lžíce olej olivový
  • 1/2 hrnku hrášek mražený
  • 4 rajčata
  • 1/2 paprika žlutá
  • 1/2 paprika červená
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso pokrájíme na malé kousky. Ve větší pánvi s pokličkou nebo v hrnci rozpálíme olej a maso orestujeme ze všech stran.
  2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku karí a necháme krátce osmahnout. Přidáme rýži, promícháme, aby se obalila olejem, a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.
  3. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a pokrájíme. Společně s nakrájenou paprikou a hráškem přidáme do směsi. Zakryté necháme vařit za občasného míchání asi 20 minut. Zdobíme pažitkou.
     
    TIP: Místo krůtího masa je možné použít kuřecí řízky.
    Pokud chceme docílit opravdu rybí chuti, přidáme loupané krevety.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)


Zpět na článek: Krůtí paela
Tisknout