Ředkvičková smaženice
Fotogalerie:

Ředkvičková smaženice

Lenka Svobodová

Praha
Chuťově je podobná naší oblíbené smaženici z čerstvých hub.
Lenka Svobodová, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 svazek ředkvičky
  • 4–6 vejce
  • 1 lžíce olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené ředkvičky a smažíme, dokud nezesklovatí.
  2. Potom vmícháme vejce, osolíme a opepříme. Jakmile vajíčka zhoustnou, je smaženice hotová. Podáváme posypané posekanou pažitkou a s chlebem.

    TIP: Cibulku i vejce můžeš místo na oleji osmažit na másle.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Tisknout