Hlíva ústřičná na kmíně
Fotogalerie:

Hlíva ústřičná na kmíně

Lenka Svoborová

Velké Albrechtice
Dočetla jsem se o tom, jak je hlíva ústřičná úžasně zdravá houba. Od té doby ji mám na jídelníčku pravidelně.
Lenka Svoborová, Velké Albrechtice

Ingredience

  • 150 g hlíva ústřičná
  • 2 stroužky česnek
  • trocha kmín
  • trocha sůl
  • na obalení mouka hladká
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Hlívu omyjeme a necháme okapat. Odřízneme tuhé části nohy tak‚ aby vznikla jakási ouška. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
  2. Spodní část houby potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a jemně osolíme. Pak obalíme v hladké mouce.
  3. Hlívy smažíme na horkém tuku tak dlouho‚ než změknou a získají jemně zlatavou barvu. Necháme je okapat na ubrousku.
  4. Servírujeme s vařenými nebo osmaženými bramborami‚ pečivem či zeleninovým salátem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)


Zpět na článek: Hlíva ústřičná na kmíně
Tisknout