Semínkový chleba
Fotogalerie:

Semínkový chleba

Katarína Havlíková

Kolín
Od prvního pečení už chleba nekupujeme.
Katarína Havlíková, Kolín

Ingredience

  • 400 g mouka hladká
  • 100 g mouka žitná
  • 1,5 lžíce ocet
  • 1,5 lžičky kmín drcený
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1,5 lžičky droždí instantní
  • 350 ml voda
  • 1–2 lžíce olej olivový
  • trocha semínka slunečnicová
  • trocha semínka lňená
  • na potření mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin uhněteme těsto (přidáme semínka) a necháme vykynout. Vytvarujeme bochník (posypeme navrch semínky) a necháme dokynout.
  2. Pečeme při 220 °C 15 minut. Pak kůrku potřeme osoleným mlékem a dopečeme při 150 °C 40 minut. Upečený chléb ještě potřeme mlékem a necháme vychladnout.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Tisknout