Celerová polévka
Fotogalerie:

Celerová polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tato polévka je jednoduchá, navíc nejen chutná, ale i léčí.
Jitka Hynečková, Praha

Ingredience

  • celerová nať
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • trocha voda
  • kousek máslo
  • 1 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Základem je světlá jíška, kterou připravíme z oříšku másla a lžíce hladké mouky.

  2. Zalijeme ji vodou, přidáme nadrobno pokrájenou nebo nastrouhanou mrkev, petržel, celer, cibulku.
  3. Celerovou nať pokrájíme na velké kusy a přidáme k ostatnímu. Vaříme asi 8–10 minut a podáváme.
     
    TIP: Polévku můžeme připravit jako čistě zeleninovou, čirou s nudlemi nebo s rozkvedlaným vejcem. Záleží jen na naší momentální chuti!

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)


Zpět na článek: Celerová polévka
Tisknout