Salát z červené řepy
Fotogalerie:

Salát z červené řepy

Sylva Kautská

Praha
Na červenou řepu nedám dopustit. Chutná mi hlavně v podobě lahodného salátu se smetanou.
Sylva Kautská, Praha

Ingredience

  • 4 řepa červená
  • 2 bobkový list
  • trochu kmín
  • trochu fenykl
  • kousek křen strouhaný
  • 1 lžička ocet jablečný
  • 50 ml smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Bulvy červené řepy pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou a vaříme je v osolené vodě společně s kořením asi jednu hodinu do­měkka. Pak řepu zchladíme pod proudem studené vody, případně necháme vychladnout, a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Křen očistíme, omyjeme a na­strouháme na jemném struhadle množství asi na dvě čajové lžičky.
  2. Poté ho přidáme společně s octem a smetanou k na­strouhané řepě, podle chuti dosolíme a vše promícháme. Řepový salát podáváme chlazený. Hodí se jako příloha např. k bram­borovým plackám i jako pomazánka na čerstvé pe­čivo anebo toasty.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Tisknout