Ranní omeleta
Fotogalerie:

Ranní omeleta

Hana Kupková

Ostrava
Výbornou přílohou je chléb s máslem a sušeným droždím.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 1–2 vejce
  • 1 lžíce mléko sójové sušené
  • 2 lžíce voda
  • 1/2 rajčata
  • 1/2 paprika
  • 1 lžička klíčky žitné sušené
  • 1 lžička zeleninová nať sušená
  • 1 lžíce mrkev strouhaná
  • trochu česnek sušený

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku smícháme vejce, sójové mléko a vodu. Osolíme, okořeníme.
  2. Přidáme lžičku sušených klíčků či pohankových vloček, lžičku natě, nadrobno pokrájenou polovinu rajčete, papriky a česnek (hodí se i strouhaná mrkev).
  3. Hmotu vylijeme na mírně rozpálený olej a osmažíme po obou stranách (vznikne--li ‚‚trhanec‘‘, nevadí).

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout