Rybí špízy na kari
Fotogalerie:

Rybí špízy na kari

Oldřiška Tylová

Praha
Na podzim, když není venku na zahradě tolik práce, mohu se věnovat své další zábavě – vaření. Zkouším nové chutě a rodina už jen hodnotí.
Oldřiška Tylová, Praha

Ingredience

  • 1 lžice med
  • 1 lžice olej olivový
  • 100 g rajčátka cherry
  • 1/2 lžičky kari
  • pepř
  • chilli
  • 1 citrón
  • 1/2 lžičky zázvor
  • 400 g treska filé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rybí maso nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme rozemletý pepř, sůl, karí, zázvor, olej, med a šťávu z 1/2 citronu. Všechny ingredience důkladně promícháme. Marinádu necháme 30 min. proležet.
  2. krok2
    Rybí kousky oba­­líme v při­pravené marinádě. Obalené kousky napichujeme společně s rajčátky na špízy. Smažíme na pánvi s rozehřátým olejem. Podáváme s čerstvým pe­čivem.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Tisknout